Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Казначейство заявляє, що інформація про блокування міського бюджету міста Берегова не відповідає дійсності

Казначейство заявляє, що інформація про блокування міського бюджету міста Берегова не відповідає дійсності

У зв’язку з поширенням у деяких ЗМІ повідомлень щодо блокування видатків органів місцевого самоврядування, а саме міського бюджету міста Берегова Закарпатської області Казначейство України...

У зв’язку з поширенням у деяких ЗМІ повідомлень щодо блокування видатків органів місцевого самоврядування, а саме міського бюджету міста Берегова Закарпатської області Казначейство України повідомляє, що зазначена інформація не відповідає дійсності.

Протягом поточного року міському бюджету м. Берегова перераховано з Державного бюджету дотацій на загальну суму 4,8 млн грн та субвенцій - 15,6 млн грн (в т. ч. субвенцій соціального спрямування, субвенції на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах).

Протягом поточного року органами Державної казначейської служби України у Закарпатській області забезпечено оплату платежів розпорядників та одержувачів коштів міського бюджету м. Берегова на загальну суму 44,7 млн грн, в тому числі за незахищеними напрямками - 4,5 млн гривень.

В 2013 році для забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та проведення інших захищених видатків в поточному році Головним управлінням Державної казначейської служби України у Закарпатській області за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку надано бюджету м. Берегова 14 безвідсоткових позик на покриття тимчасових касових розривів на загальну суму 19,3 млн грн, з яких на сьогоднішній день 2,6 млн грн ще не погашено.

В місті у повному обсязі (в межах наявних коштів та отриманих позик) забезпечуються проведення видатків за захищеними напрямками, зокрема, на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, оплату продуктів харчування, послуг з харчування, комунальних послуг бюджетних установ та здійснення інших соціальних виплат населенню.

У зв’язку з невиконанням дохідної частини, в 2012 році Берегівському міському бюджету надано 3 середньострокові позики на загальну суму 2,1 млн грн, а за перше півріччя 2013 року ще 4 на 2,5 млн гривень.

Станом на 22.07.2013 загальна сума заборгованості бюджету

м. Берегова за позичками з єдиного казначейського рахунку складає 7,2 млн грн, повідомляє прес-служба Державної казначейської служби України.

Урядовий портал