Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

До дітей у Вільшани завітали посланці Миколая (ФОТО)

У червоних шапочках і з подарунками, вони приїхали до Вільшанського інтернату, що на Хустщині. Тут живуть діти з вадами розвитку. Багато з них вже впізнають своїх подруг – Ольгу та Наталю, які...

У червоних шапочках і з подарунками, вони приїхали до Вільшанського інтернату, що на Хустщині. Тут живуть діти з вадами розвитку. Багато з них вже впізнають своїх подруг – Ольгу та Наталю, які кілька разів на рік з подарунками навідуються до них у гості. Сьогодні до них приєдналася і власниця event-агенції «Майстерня свят» Наталія Янцо. Тих дітей, які здатні сприймати інформацію, жінки мотивують вчитися і гарно поводитись.

«Я бачу, як з кожним нашим приїздом тут все змінюється. Богдан Кікіна щоразу розповідає нам про свої, здавалось би, колосальні плани. Але вже за кілька місяців помітні чималі кроки до їх здійснення. І це надихає», - розповіла Ольга Ярема, член ради Ужгородської міської органції партії «УДАР Віталія Кличка».

Директор закладу, Богдан Кікіна, проводячи екскурсію комплексом, розповідає про те, чого вдалося досягти за рік.

Так, на гроші меценатів, в основному із-за кордону, вдалося облаштувати котельню, яка працює не на вугіллі, а на дровах. Це дозволяє значно економити кошти. Замість 4500 грн (саме стільки раніше коштував кожен день на опалення закладу), зараз потрібно в 9 разів менше.

«Хотілося б, щоб наступного року тут з’явилося більше волонтерів, які б допомагали робити життя цих дітей світлішим. Однак, благодійність – це не дань моді, а показник здоров’я нації. Я переконана, що як тільки українці більш твердо стоятимуть на ногах, вони охочіше допомагатимуть тим, хто цього потребує», - зазначила під час візиту дружина народного депутата Валерія Пацкана (УДАР), Наталія.

Зараз у закладі проживає 177 дітей і дорослих. За словам директора, від реабілітації деяких йому неодноразово радили відмовитись. Мовляв, нащо виділяти кошти на ліки дитині, якій вже не жити? Але пройшло 3 роки і такий «списаний» хлопець живе. Покручений і не може ходити, але посміхається. А значить – йому добре…