Єдиний в Україні дегустаційний зал леквару діє на Закарпатті
У селі Ботар Виноградівського району знаходиться єдиний в Україні дегустаційний зал леквару.
Проект «Baked Funky» презентує: «Кращий гастрономічний сувенір із Закарпаття».
Музей та дегустаційний зал леквару, а також соки, сиропи, фруктові соуси. У ньому можна буде спробувати солодку смакоту кількох різних сортів леквару. Увесь тутешній леквар-повидло – унікальний, бо рецептура – прадавня. Родзинкою села Ботар є те, що тут виробляють леквари понад 20-х видів. І саме леквар, чому й покладено пам’ятник, є тим що кормить це село.
До послуг відвідувачів за попереднім замовленням:
- дегустація леквару (традиційне угорське повидло, варення);
- дегустація м’яса свині монголиці;
- дегустація екологічно чистих соків;
- дегустація екологічно чистої продукції;
- дегустація страв угорської кухні.