Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Йогурт зміцнить ваш імунітет

Чудовим засобом зміцнення імунітету вважаються домашні йогурти. Завдяки йогуртам нормалізується стан усього організму, особливо, коли перед тим його знищили антибіотики. «Живий йогурт із магазину...

Чудовим засобом зміцнення імунітету вважаються домашні йогурти. Завдяки йогуртам нормалізується стан усього організму, особливо, коли перед тим його знищили антибіотики. «Живий йогурт із магазину здатний виконувати ці функції лише впродовж трьох—шести днів від дати виготовлення», — зазначає столичний кандидат медичних наук Анатолій Білецький. Тож варто навчитися готувати його у домашніх умовах. На запитання, у яких випадках потрібно найбільше вживати цей продукт, науковець зазначив: «У щоденному раціоні обов’язково повинні бути молочно-кислі продукти. Виняток становить хіба загострення певних недуг шлунково-кишкового тракту, коли призначається ощадлива дієта». Іншими словами, йогурт належить до продуктів широкого вжитку і при цьому має лікувально-профілактичну та оздоровчу дії. Зазвичай йогурти радять активніше споживати після лікування антибіотиками, бо ці препарати мають широкий спектр дії, тому впливають не лише на патогенну флору кишківника, але й на нормальну. «Саме тому бодай 3—4 рази на тиждень треба їсти йогурти. А дітям взагалі необхідно їх давати щодня», — наголосив пан Білецький. Бактерії, що містяться у живому йогурті, активізують свою діяльність у кишківнику. А якщо йдеться про інші йогурти, то його корисні бактерії у кислому середовищі кишківника гинуть. Для приготування живого йогурту в домашніх умовах можна в аптечній мережі придбати закваску у вигляді сухих бактерій. У таких випадках йогурт потрібно готувати за спеціальними схемами, котрі вказують виробники. Або ж можна вже готовий живий йогурт використовувати як основу. Для цього молоко (якщо пастеризоване, то його не потрібно кип’ятити) довести до температури 37 градусів, долити магазинний живий йогурт та поставити для бродіння в тепле місце бодай на 12 годин. При цьому можна використовувати такі пропорції: на літр молока додається 125-200 грамів йогурту. Такий продукт можна вживати окремо, а можна додавати до нього різноманітні варення або сиропи. Наступного разу для закваски ви вже використаєте свій домашній йогурт. А найкраще у цьому випадку користуватися спеціальними йогуртницями, у яких упродовж усього часу заквашування підтримується потрібна температура. Є ще один так званий народний спосіб приготування йогурту. Ним зі мною поділилася жителька гірської Абранки, що на Воловеччині, Любов Кремінна. Літр свіжого молока потрібно скип’ятити і дати йому охолонути, щоб було ледь тепле. У нього додати столову ложку сметани. Якщо хочете, щоб йогурт був жирнішим, додайте дві ложки. На теплій сільській печі прикрийте кухонним рушничком посуд із молоком і залишіть на півдоби. Його можна їсти просто так, а можна додавати цукор, варення або ж сироп. Споживайте цінний молочний продукт і будьте здорові! Віталій Пумпинець