Свіжі фруктові соки – легкий і приємний шлях до здоров’я
У період, коли природа частково знищена, а кількість радіонуклідів, металів, нітратів та інших токсичних речовин як в повітрі, так і в харчах велика, організм людини мусить ще раз повернутися до Природи. Він потребує біологічно активні речовини, ензими. Найкраще їх введення в організм через соки, які швидко всмоктуються в тонкій кишці, причому без великих затрат. Клітковина, яка проходить великий шлях в товстій кишці, чистить її та допомагає виведенню з організму токсичних, непотрібних йому речовин. Відомо, що соки-фреш набагато корисніші для організму, ніж звичні соки з пакетика. Готовий сік складається з концентрату і води. Більшість з них містить всілякі добавки, цукор, фарбники і консерванти. Свіжі соки швидко засвоюються організмом, мають вітаміни та і ензими, сприяють очищенню організму. Для профілактики простудних захворювань і підвищення імунітету корисно вживати свіжий яблучний сік або сік з чорної смородини. Крім того, яблучний сік укріплює серцево-судинну систему. Свіжий виноградний сік корисний при виснаженні нервової системи і знесиленні. Вишневий сік позбавить від дизентерії, стафілококів і стрептококів. Гранатовий сік корисний при недокрів’ї. Від безсоння допоможе грейпфрутовий сік, він корисний при гіпертонії і перевтомі. Персиковий сік допоможе при захворюваннях шлунку, порушенні сердечного ритму, недокрів’ї. Грушевий сік корисний при каменях в нирках. Таким чином, свіжі фруктові соки — це цінне доповнення до будь-якої їжі. Вони вкрай потрібні при вживанні змішаної їжі, оскільки в ній не вистачає живих елементів і вітамінів. І навіть при сироїдінні не можна нехтувати соками, бо вони — найбільш надійне джерело вітамінів і мікроелементів для наших клітин і тканин.