Які саме фрукти нам радять вживати лікарі взимку?
Зима добігає кінця. Отже, варто встигнути поповнити в своєму організмі запас природного вітаміну С. Тому дієтологи взимку радять вживати цитрусові.
Найкорисніші апельсини, мандарини та грейпфрути продаються саме в цю пору. Влітку їх купувати не варто, оскільки не мають смаку та вітамінів. Зараз ці фрукти багаті на вітаміни та мікроелементи, яких узимку та на початку весни нам бракує. Особливо переважають вітаміни груп С та А: вони допомагають організму захищатися від застудних захворювань, грипу та ускладнень. Щоправда, вживати їх слід обережно, щоб уникнути алергічних реакцій. Якщо алергії немає, дорослі можуть вживати по одному фрукту щодня, діти – по половинці.
Для людини найкорисніші ті фрукти, які ростуть у її рідній кліматичній зоні, тому краще надати перевагу грузинським мандаринам. На смак вони кисліші, за кольором – зеленіші, а це свідчить про великий вміст вітаміну С. Імпортні фрукти змащують воском та присипають тальком: хімія потрапляє до м’якоті плоду.
Протягом дня людина повинна з’їсти чотири фрукти різного кольору: отже, крім цитрусових, у холодну пору року слід «налягати» на яблука та груші.