Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатських педагогів привітали з професійним святом

У середу, 3 жовтня, у фойє облдержадміністрації відбулися урочисті збори, присвячені Дню працівників освіти. З професійним святом педагогів вітали керівник краю Олександр Ледида, його заступник Іван...

У середу, 3 жовтня, у фойє облдержадміністрації відбулися урочисті збори, присвячені Дню працівників освіти. З професійним святом педагогів вітали керівник краю Олександр Ледида, його заступник Іван Качур, в. о. начальника обласного управління освіти Ганна Сопкова, в. о. ректора УжНУ Федір Ващук.

Традиційно День працівників освіти в Україні відзначають у першу неділю жовтня. Напередодні свята педагогів, працівників освітньої галузі області вітали в облдержадміністрації.

- Ваша професія, без сумніву, є чи не найважливішою для становлення та розвитку людини. Сьогодні з боку держави освітній сфері приділяється чимала увага. Серед соціальних ініціатив Президента України - підтримка освітньої галузі – це і підвищення заробітної плати педагогам, і створення всіх необхідних умов для навчання і виховання учнів, - наголосив під час урочистих зборів Олександр Ледида.

Також керівник краю розповів і про ті освітні програми, що реалізовуються сьогодні в області, а саме: комп’ютеризація навчальних закладів, зміцнення їх матеріально-технічної бази, впровадження нових інформаційних технологій, створення умов для занять спортом, відпочинку, підтримка обдарованих учнів та педагогів.

У Закарпатській області вже п’ятий рік поспіль кращих освітян нагороджують обласною педагогічною премією імені Августина Волошина. Вручають її за значний особистий внесок у розвиток дошкільної, середньої, позашкільної, професійно-технічної та вищої освіти.

- Сьогодні тут присутні кращі з кращих педагогів області, за яких проголосували на щорічних районних і міських серпневих конференціях у кожному районі та місті. Сьогодні вручаємо 21 премію імені Августина Волошина, - розповіла Ганна Сопкова.

Цьогоріч обласну педагогічну премію імені Августина Волошина отримали Тетяна Палько, Віта Комар, Людмила Пилип, Мирослава Алексович, Валентина Януш, Тихомир Гейці, Марія Рогач, Любов Кузьма, Наталія Дробок, Оксана Мелеганич, Михайло Кий, Надія Рубіш, Іван Реблян, Ольга Попович, Наталія Лукашенко, Магдалина Мигалко, Мар’яна Орос, Олена Монич, Ганна Чомбокош, Агнета Ігнатоля, Наталія Максимець.

Прес-центр ОДА