Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті відкрили меморіальну дошку генерала Василя Дурдинця (ФОТО)

На Закарпатті відкрили меморіальну дошку генерала Василя Дурдинця (ФОТО)

В селищі Шаян, Хустського району, Закарпатської області ось уже кілька років функціонує медично-реабілітаційний центр МВС України «Шаян», де відпочивають та лікуються діючі працівники, ветерани та...

В селищі Шаян, Хустського району, Закарпатської області ось уже кілька років функціонує медично-реабілітаційний центр МВС України «Шаян», де відпочивають та лікуються діючі працівники, ветерани та пенсіонери органів внутрішніх справ зі всієї України. А найбільше долучився свого часу до відкриття МРЦ «Шаян» колишній міністр МНС України, нинішній радник МВС, голова Асоціації «Чорнобиль» генерал внутрішньої служби Василь Дурдинець.

Закарпатці не забули допомогу свого земляка, й на його честь з нагоди ювілею - 75-річчя з дня народження та 50-річчя початку трудової діяльності - у санаторії встановлено меморіальну дошку. ЇЇ від імені Міністерства внутрішніх справ України відкрив в урочистій обстановці начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Віктор Русин.

- Шаянська мінеральна вода, згідно з науковими дослідженнями, за своїми лікувальними властивостями є однією з кращих у Європі,- наголосив у виступі очільник закарпатської міліції.

- У 1993-1994 роках у Шаяні було побудовано спальний корпус для лікування працівників органів внутрішніх справ. В період проблем із фінансуванням Василь Васильович особисто знайшов можливості та кошти за допомогою Кабінету Міністрів України, аби профінансувати будівництво МРЦ «Шаян». З грудня 2008 року центр став працювати. За цей час тут пролікувалося понад дев’ять тисяч працівників, ветеранів ОВС, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, члени їхніх сімей. Зараз наш медично-реабілітаційний центр - один із найкращих медичних закладів МВС. Завдячуючи Міністерству, особисто Міністру внутрішніх справ України генералу внутрішньої служби Віталію Захарченку, йде стовідсоткове фінансування цього медичного закладу, постачається нове медично-діагностичне обладнання, тож, безперечно, заклад матиме й успішне майбутнє.

СЗГ УМВС в Закарпатській області