Яку їжу не варто вживати
Чіпси та солодкі газовані напої
Технологія виготовлення чіпсів передбачає гідрогенізацію рослинної олії, що призводить до утворення канцерогенних синтетичних жирів та інших канцерогенів (акриламіду, бензопірену), а ті провокують розвиток хвороб.
Лимонад, солодкі газовані напої – при надмірному вживанні порушують обмін речовин та підвищують імовірність розвитку цукрового діабету. Синтетичні барвники у цих напоях часто викликають алергію, а вуглекислий газ (бульбашки) сприяє підвищенню кислотності шлункового соку, що призводить до гастриту.
Фаст-фуд (біляші, хачапурі, картопля фрі)
Ці продукти готуються в киплячій рослинній олії, яку використовують багато разів. Через це в ній утворюються канцерогени.
Хот-доги, піца
У них використовують дешеві ковбасні вироби (сосиски), які складаються з мінімуму натуральної сировини, а натомість містять барвники, ароматизатори, емульгатори, безпека яких для здоров’я ще не до кінця вивчена.
До піци додають копченості, де накопичується бензопірен – один із шкідливих канцерогенів. Крім того, хот-доги і піцу рясно поливають кетчупами, майонезами та іншими соусами, які містять канцерогенні синтетичні трансжири.
Продукти з консервантами
Як правило, серед консервантів є глутамат натрію – токсична речовина, що викликає головні болі, спазми судин, порушення обміну речовин.
Кондвироби з високим вмістом жиру і цукру
Регулярне споживання таких солодощів – один із найкоротших шляхів до порушення обміну речовин та розвитку діабету.
Кофеїнові стимулятори
До них належать енергетичні напої, кока-кола. Якщо їх пити щодня, нервова система попросту виснажується.
Тетяна Соловйова