Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ректор УжНУ хоче більше підтримки від місцевої влади

Професор Федір Ващук ініціював створення депутатської групи для захисту інтересів студентів і викладачів УжНУ. Він пояснив свою позицію: «Бюджет університету – понад 140 мільйонів гривень на рік. З...

Професор Федір Ващук ініціював створення депутатської групи для захисту інтересів студентів і викладачів УжНУ. Він пояснив свою позицію: «Бюджет університету – понад 140 мільйонів гривень на рік. З них 90 % йде на заробітну плату, з якої платимо значну суму податку до міського бюджету. Таким чином, десяту частину бюджету міста утримують саме державні вищі навчальні заклади Ужгорода. У двох університетах навчаються 15 тисяч студентів і працюють близько 3 тисяч людей. Кожен п’ятий ужгородець так чи інакше пов’язаний з університетом. Ми – бюджетоутворююча структура міста.

А що маємо взамін? Лише обіцянки. Мусимо випрошувати відремонтувати яму біля корпусу чи вирішити інше питання, що у компетенції міської влади. Тому вважаю, що слід створити депутатську групу, яка працюватиме саме для освітніх закладів і вестиме актину роботу для вирішення їх проблем. Ми не просимо якоїсь допомоги, а хочемо, щоб за кошти, які сплачуємо у бюджет, проводились відповідні роботи для Ужгородського національного університету».

Крім того, керівник УжНУ наголосив, що місто зацікавлене у розвиткові вишу: чим краще він розвиватиметься, тим більше відрахувань надходитиме у міський бюджет.

«Ми є найбільшою установою за чисельністю в Закарпатській області і найбільше коштів отримуємо з держбюджету, тобто нічого не забираємо з місцевого бюджету, а навпаки наповнюємо його. Університетові слід заявити, що він є не тільки найстарішим та найбільшим вузом, а й потужним освітнім центром і соціальним ресурсом», – сказав професор Федір Ващук.