Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Про закарпатського силача знімуть кіно

Державне агентство України з питань кіно 10 липня уклало угоду з ТОВ «Продюсерський центр «ІнсайтМедіа» на виробництво фільму «Іван Сила». Вартість угоди склала 1,55 млн гривень. Фільм за мотивами...

Державне агентство України з питань кіно 10 липня уклало угоду з ТОВ «Продюсерський центр «ІнсайтМедіа» на виробництво фільму «Іван Сила». Вартість угоди склала 1,55 млн гривень.

Фільм за мотивами книги Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили» розповідає про Івана Фірцака, якого у 1928 році назвали найсильнішою людиною планети. Але на піку своєї кар'єри він припинив виступи за кордоном і повернувся на батьківщину. Його роль зіграє відомий силач Дмитро Халаджі.

За словами продюсера фільму Володимира Філіппова («ТойХтоПройшовКрізьВогонь»), для зйомок Халаджі бере відпустку в американському цирку і відмовляється від ролі дублера російського актора Михайла Пореченкова у фільмі «Іван Піддубний».

Роль другого плану зіграє Василь Вірастюк.

Режисером фільму буде Віктор Андрієнко, відомий «довгоносик» і актор «Великої різниці». Фільм на 100% фінансується з держбюджету.

Нагадаємо, за результатами другого пітчингу Держкіно «Іван Сила» був відібраний у категорії «Дитячі фільми» серед інших 29 фільмів, що підпали під Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2012/2013 роки.

Як раніше повідомляли ЗМІ, 20 травня проект "Іван Сила" був презентований в Українському національному павільйон на Кіноринку 65-го Каннського міжнародного кінофестивалю. Як повідомив продюсер Володимир Філіппов, фільм за твором закарпатця Гавроша покажуть також в інтернеті та закордонні.