Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Великоберезнянщині зловили браконьєрів

Близько 05.00 ранку на річці Уж поблизу села Малий Березний, Великоберезнянського району, громадський інспектор Білак Л.І., що був у рейдовій перевірці із ст. державним інспектором рибоохорони Корда...

Близько 05.00 ранку на річці Уж поблизу села Малий Березний, Великоберезнянського району, громадський інспектор Білак Л.І., що був у рейдовій перевірці із ст. державним інспектором рибоохорони Корда С.Ф. та громадським інспектором Мазуренко В.В., помітив ,як вдовж річки побіг молодий хлопець, що голосно кричав у телефону трубку "про рибоохорону".

На галявині за кущами інспектори виявили близько 15 чоловік з сітками-"екранами" та пакетами з рибою. Намагаючись виграти час для втечі, браконьєри натравили на інспекторів рибоохорони псів. Але, зрештою, змушені були повикидати сітки-"екрани" та рибу у воду та на берег. За слідами порушників інспектори назбирали 10 сіток-"екранів", 100 штук підуста, 10 штук марени, 3 штуки харіуса європейського (загальна вага риби – 30 кг).

На все майно та рибу складено акт "безгосподарського майна" про вилучення для передачі в управління на знищення.

Всього з початку липня державними інспекторами Закарпатдержрибоохорони викрито 25 порушень рибальства (серед них – 1 випадок браконьєрства, 9 випадків спроби до браконьєрства, 1 випадок порушення правил водокористування), вилучено 20 заборонених засобів, вилучено 30,4 кг риби, стягнуто з порушників 1 173 грн штрафу.