Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Процедуру нарахування пенсій спростять

У середу, 30 травня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида, начальник головного управління Пенсійного Фонду України у Закарпатській області Анастасія Пентек, голова Ужгородської...

У середу, 30 травня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида, начальник головного управління Пенсійного Фонду України у Закарпатській області Анастасія Пентек, голова Ужгородської райдержадміністрації Руслан Чорнак взяли участь у відкритті громадської приймальні за принципом «Єдиного вікна» управління Пенсійного Фонду України в Ужгородському районі. Така система звернень громадян дозволить значно спростити процедури нарахування пенсій, проведення консультацій тощо.

Призначення та перерахунок пенсій, видача пенсійних посвідчень, страхових свідоцтв та довідок, оформлення виплати пенсії у разі виїзду за кордон, юридичні консультації, прийом звернень громадян – ось неповний перелік послуг, які надаються в залах обслуговування за принципом «Єдиного вікна». Перевага такого принципу - зручність доступу всіх категорій громадян до необхідної інформації. У будь-який час протягом робочого дня, без визначення спеціальних днів і годин, може здійснюватися прийом громадян.

- У цій приймальні «Єдиного вікна» працюватиме вісім працівників Пенсійного фонду. Близько 50 осіб щодня без черг можуть вирішити всі питання. Громадянам відтепер не потрібно бігати кабінетами, витрачати свій час, - розповіла начальник головного управління Пенсійного Фонду України у Закарпатській області Анастасія Пентек.

Це друга приймальна за принципом «Єдиного вікна», котру відкрили на території Закарпаття. За таким принципом, окрім управління Ужгородського району, працює і управління Пенсійного фонду обласного центру.

-Зрозуміло, що такі приймальні «Єдиного вікна» мають працювати у всіх управліннях Пенсійного фонду. Це зручно для громадян, особливо – для пенсіонерів. Усі консультативні, юридичні та інші послуги надаються швидко та якісно. Наступна приймальна за принципом «Єдиного вікна» з’явиться в Іршавському районі, - зазначив Олександр Ледида.

Прес-центр ОДА