Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На “Гуцульській ріпі” гості з’їли ріп’яник, приготовлений із 50 кг картоплі

На “Гуцульській ріпі” гості з’їли ріп’яник, приготовлений із 50 кг картоплі

Село Лазещина Рахівського району відгуляли фестиваль "Гуцульська ріпа". У самому епіцентрі гір бігали...

Село Лазещина Рахівського району відгуляли фестиваль "Гуцульська ріпа". У самому епіцентрі гір бігали маленькі "ріпки" й пропагували основний продукт харчування цього села — картоплю.

Місцеві господині наготували картопляних делікатесів. Картопляний торт, вареники із картоплі з різноманітними начинками, кремзлики, картопляні пончики. Близько 10 хазяйок виставили кулінарні витвори на своєрідну виставку, а плід їхньої праці відповідно оцінювали. На цьому фесті не надто пахло комерційністю, позаяк гості свята могли безоплатно частуватися картопляною смакотою.

Програма фесту — традиційна для Закарпаття. Концерт, гуцульські співанки, але головна тема — картопля.

Пані Василина, яка мешкає в Лазещині, брала участь у приготуванні кулінарної фішки свята — ріп’яника. Його готували кілька господинь з 50 кг картоплі, 1,5 кг бринзи, 1 кг твердого сиру, яєць та масла. Ця страва поєднала у собі гарну форму й зміст, бо ж смачно і гарно, з любов’ю декоровано.

Пані Васелина наголошує, що картопля у Лазещині — основний продукт на столі. Біда тільки, що цього року був поганий врожай. Для своєї родини жінка також щодня готує різноманітні страви з її величності ріпи, як її тут називають. А цієї неділі картоплю возвеличили на святі.

Евеліна Гурницька