Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Жителі Міжгірщини здали до приймальних пунктів понад 37 тонн яфин

Жителі Міжгірщини здали до приймальних пунктів понад 37 тонн яфин

Для багатьох закарпатських сімей збір яфин — це єдина можливість суттєво поповнити бюджет. Хоч вже і минає масовий збір яфини на ягідних плантаціях багатьох грунів Боржавської полонини, групи...

Для багатьох закарпатських сімей збір яфин — це єдина можливість суттєво поповнити бюджет. Хоч вже і минає масовий збір яфини на ягідних плантаціях багатьох грунів Боржавської полонини, групи збирачів ще можна зустріти повсюдно.

Адже літня пора для багатьох верховинських сімей — це єдина можливість за збирання дарів лісу і полонинських лук суттєво поповнити бюджет багатодітних родин. Зекономити гроші на придбання одягу, взуття, підручників, навчальних посібників і приладдя для тих, хто завтра переступить поріг рідної школи. Тим паче, що на все це ціни зростають з кожним днем.

Особливе пожвавлення відчувається у ці дні серед жителів населених пунктів, підпорядкованих Пилипецькій сільській раді, яку очолює Ганна Василівна Костюк. Бо ж на пагорбах Боржавської полонини яфини дозрівають пізніше, ніж в інших ягідних місцях. У селах у підніжжі полонинського хребта заготівельники солодкої продукції цьогоріч відкрили 10 приймальних пунктів: вісім власне у Пилипці та два — Подобівці.

Ними вже прийнято від жителів населених пунктів пилипецького куща більше 37 тонн ягід на суму 380 тис грн.

За походів у гори по ягоди і гриби учнівська молодь вносить вагому лепту в сімейний бюджет, гартує душу й тіло, готуючись до нового навчального року.

Марина Шишола