Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачівській РДА відбулася нарада з керівниками територіальних органів центральної виконавчої влади

У Мукачівській РДА відбулася нарада з керівниками територіальних органів центральної виконавчої влади

У понеділок, 08 вересня, за участі голови Мукачівської районної державної адміністрації Василя Пашкуляка, першого заступника Андрія Данканича, заступника Оксани Біров та керівника апарату РДА...

У понеділок, 08 вересня, за участі голови Мукачівської районної державної адміністрації Василя Пашкуляка, першого заступника Андрія Данканича, заступника Оксани Біров та керівника апарату РДА Олександра Чекана відбулася виробнича нарада з керівниками територіальних органів центральної виконавчої влади, керівників служб і організацій району та начальниками структурних підрозділів райдержадміністрації, відділів та секторів апарату РДА.

На нараді було розглянуто питання про роботу із зверненнями громадян у Мукачівському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та аналіз і план дій на вирішення проблемних питань.

В ході наради, директором Мукачівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Владиславом Вергуном було відмічено, що розгляд звернень громадян та їх вирішення є одним із першочергових завдань Мукачівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, адже право на звернення є важливим конституційно-правовим засобом захисту та однією із організаційно-правових гарантій дотримання прав і свобод громадян.

З метою забезпечення конституційних прав громадян на звернення вживаються всі необхідні заходи, зокрема, щодо об’єктивного та вчасного розгляду заяв і скарг.

З початку 2014 року до районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді звернулося 91 особи, з них:

- 28 осіб щодо отримання юридичної допомоги у підготовці позову про позбавлення батьківських прав;

- 14 осіб щодо отримання юридичної допомоги у підготовці позову про визначення місця проживання дітей;

- 17 осіб щодо проведення профілактичної роботи з особами, що вчиняють насильство в сім’ї;

- 5 осіб щодо визначення місця подальшого перебування дітей, батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків;

- 2 особи щодо повернення дітей в сім’ю;

- 2 особи щодо реєстрації народження дітей;

- 2 особи щодо визнання батьківства;

- 6 осіб щодо отримання державної соціальної допомоги;

- 5 осіб щодо працевлаштування;

- 7 осіб щодо оздоровлення дітей;

- 1 особа щодо припинення стягнення аліментів;

- 2 особи щодо отримання фінансової допомоги;

За результатами розгляду звернень громадян, центром соціальних служб було підготовлено 36 позовних заяв до суду, в 17 сім’ях проведено профілактичну роботу з метою недопущення повторного вчинення насильства, ініційовано відібрання 3 дітей, батьки яких ухилялися від виконання батьківських обов’язків, надано допомогу у проведенні процедури визнання батьківства на 5 дітей, працевлаштовані 4 особи, запобіжено суїциду та жінку яка намагалася вчинити самогубство через психологічне насильство з боку чоловіка, влаштовано до центру соціально-психологічної допомоги.

По другому питанню керівники управлінь, відділів райдержадміністрації та служб району коротко підсумували роботу попереднього та визначили план на поточний тиждень.