Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Ракошині освятили новий греко-католицький храм

7-го липня на свято Різдва чесного і славного пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Івана, Преосвященний владика Мілан освятив новий храм Різдва Івана Хрестителя у с. Ракошино деканату Мукачево-район.

Преосвященного владику Мілана зустрів адміністратор парафії о. Василь Якубич разом з молоддю і запросив владику здійснити чин освячення храму та очолити святкове Богослужіння. Архієрейську Службу Божу владиці співслужив декан деканату Мукачево-Район прот. Микола Синкулинець та 15 священнослужителів. У своєму архіпастирському слові владика привітав усіх з новим храмом. Архієрей настановив вірників брати приклад з життя Івана Хрестителя і не боятися визнавати свою віру перед іншими, навіть якщо тобі погрожують чорними молитвами чи прокляттям, бо людина від Бога ніколи таке не зробить. В часі Літургії владика уділив дияконські свячення піддиякону Віталію Пухаєву з смт. Буштино Тячівського району, - інформує Інформаційний вісник Мукачівської греко-католицької єпархії.

На освячення нового храму Різдва Івана Хрестителя, не дивлячись на сильну спеку та робочий день прийшли вірники з сусідніх сіл, щоб разом з місцевою громадою розділити радість свята. Після Служби Божої владика Мілан за добрі старання у громаді та працею з молоддю надав право носити золотий хрест та вживати титул протоієрей о. Василю Якубичу та о. Богдану Лийзі. Також глава закарпатських греко-католиків нагородив архієрейськими подячними листами вірників, котрі фізично приклалися до побудови храму та подякував всім вірникам, котрі молитовно супроводжували будівництво.