Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Нардеп Ланьо назвав нову версію того, чому не покинув Україну

Нардеп Ланьо назвав нову версію того, чому не покинув Україну

Народний депутат Михайло Ланьо, який опинився в центрі конфлікту в Мукачеві, заявив, що прибув на пункт пропуску "Тиса", оскільки збирався відвезти родину на відпочинок до Будапешта. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна". 

"Я відвозив сім’ю до Будапешта, щоб поїхали відпочити після всіх цих подій. На кордоні подзвонили, що завтра буде ТСК у Мукачеві та Ужгороді. Я вирішив повернутися, тому що я думав, що хочу поспілкуватися з ТСК (тимчасовою слідчою комісією з розслідування подій у Мукачеві, - ред.), показати і пояснити", - заявив нардеп.

Він додав, що не збирається залишати Україну, поки не поспілкується з представниками слідчої комісії.

Раніше в Держприкордонслужбі повідомили, що сьогодні нардеп Ланьо приїхав на пункт пропуску "Тиса", але передумав виїжджати з України і повернувся назад.

Тоді прокуратура повідомила, що 20 озброєних людей у камуфляжній формі з написами "Правий сектор" і відповідними наклейками на автомобілях, з метою розподілу сфер впливу, призначили зустріч місцевим жителям в одному з кафе. Після на ґрунті конфлікту вони почали стрілянину.

У свою чергу ДУК "Правий сектор" повідомив, що дана ситуація сталася, тому що вони блокували проходження контрабанди. В ПС заявляють, що "міліція разом з кримінальними елементами, пов’язаними з нардепом Ланьо, планувала знешкодити бійців "Правого сектора". Також повідомлялося про двох загиблих і чотирьох поранених бійців, проте медики підтверджують інформацію лише про одного загиблого.

Народний депутат Михайло Ланьо у відповідь на звинувачення стверджує, що конфлікту з "Правим сектором" у нього не було, бійці прийшли до нього, щоб попросити допомогти з лікуванням військовослужбовців АТО в санаторії. Однак під час бесіди відбувся постріл. Також Ланьо заявив, що ПС на Закарпатті фінансується Віктором Балогою і він відповідальний за те, що відбувається.

У зв’язку з перестрілкою в Мукачевому прокуратурою розпочато розслідування за фактом створення злочинної організації та терористичного акту. У декількох містах Україниприхильники "Правого сектора" оголосили безстрокову акцію протесту і вимагають відставки глави МВС Арсена Авакова.

На даний момент троє бійців ПС заарештовані, ще шестеро, за інформацією СБУ, ховаються в лісі і горах. Завтра в Закарпатську область має намір відправитися ТСК з розслідування інциденту.