Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Великі черги очікуються у поліклініках області

Кінець липня-початок серпня – період оформлення медичних довідок. Зараз «папірець» із відмітками лікарів про самопочуття та хронічні недуги дитини потрібен усім учням, не тільки першокласникам.

Тож коридори дитячих поліклінік області переповнені юними пацієнтами. У Хустській міськрайонній дитячій поліклініці особливого ажіотажу немає. Черги під кабінетами фахівців є, але невеликі.

Зі слів пана Юрія, зараз багато дітей мають проблему з вухами. Пляжний сезон дається взнаки появою сірчаних пробок. Правда, така тимчасова незручність, на щастя, легко вирішується.

Далеко серйознішою є проблема із зором у дошкільнят та школярів.

"Тенденція погіршення зору із року в рік зростає. Видно, дається взнаки глобальна комп’ютеризація і як наслідок – навантаження на дитячі очі. Малеча щодня користується мобільними телефонами, ноутбуками, планшетами, годинами просиджує перед телевізором, а старшокласники багато часу проводять за книжками. Сумно, та міопія (короткозорість) прогресує", – стверджує дитячий офтальмолог Марія Якоб.

Крім того, як інформує дитячий невропатолог Наталія Калинич, нерідко в дітей зустрічається й така незвична недуга, як сомнамбулізм, а також говоріння уві сні, хропіння, енурез. Утім більшість школярів та дошкільнят Хустщини серйозних захворювань та патологій не мають.

А от пік звернень краян за медичними довідками очікується приблизно за два-три тижні.