Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті вантажівкам у спеку рекомендують зупинятися на спеціальних майданчиках

На Закарпатті вантажівкам у спеку рекомендують зупинятися на спеціальних майданчиках

В області складатимуть адміністративні протоколи на водіїв, які ігноруватимуть рекомендації щодо руху великовагового автотранспорту у спекотну погоду. Якщо ж температурні показники перевищуватимуть дозволених +28 °С, то проїзд вантажівок у понад 24 тонни дорогами Закарпаття суворо заборонено.

Про це йшлося у середу на нараді під керівництвом заступника голови Закарпатської ОДА Михайла Рівіса з представниками дорожніх служб, Укртрансінспекції та ДАІ, – інформують у прес-службі Закарпатської ОДА.

Насамеред посадовець наголосив на необхідності забезпечити жорсткий контроль за перевезеннями великовагового автотранспорту. Адже збільшений рух вантажівок із завищеними габаритно-ваговими параметрами у спеку сильно руйнує дорожнє покриття.

"Закарпаття несе велике навантаження від великовагового транспорту. У нас не лише три кордони із Євросоюзом, а й весь транзит із сусідніх регіонів. І якщо не встановити належний контроль за параметрами транспорту, стан доріг різко погіршиться", – зауважив Михайло Михайлович.

Присутній на заході начальник служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайло Попович доповів, що через мораторій на проведення перевірок до 1 липня в краї не було задіяно жодного пересувного пункту габаритно-вагового контролю за рухом вантажівок. Хоча минулого року для вагового контролю було облаштовано два майданчики (біля санаторію «Карпати» та пост ДАІ м.Мукачево), де спільно з працівниками ДАІ та Укртрансінспекції зважувалися великогабаритні транспортні засоби і проводився контроль за їх переміщенням у денний період часу.

За словами в.о.начальника управління Уктрансінспекції в Закарпатській області Сергія Кейса, нині погоджено графік роботи поки що одного пересувного пункту габаритно-вагового комплексу на поточний місяць. Він також зазначив, що необхідно виділити додаткові місця для стоянки вантажівок у разі їх тимчасового обмеження та заборони руху.

Представники ДАІ запевнили, що при в’їздах в область на основних дорогах державного значення виставлені відповідні дорожні знаки, що обмежують у спеку рух вантажівок, та визначені місця їх стоянки. На їх переконання, потрібно задіяти митницю, працівники якої також наголошували б водіям фур про обмеження руху в спекотні дні.