Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Владика Феодор здійснив Пасхальне богослужіння в кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Божої Матері в Мукачеві

Владика Феодор здійснив Пасхальне богослужіння в кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Божої Матері в Мукачеві

В день Світлого Христового Воскресіння Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський очолив святкове Пасхальне богослужіння в кафедральному соборі на честь Почаївської ікони...

В день Світлого Христового Воскресіння Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський очолив святкове Пасхальне богослужіння в кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Божої Матері в м. Мукачево.

По завершенні уставної Полуношниці свята Плащаниця із зображенням погребенного Христа Життєдавця була перенесена з храму на Святий Престол, після чого розпочався пасхальний хресний хід довкола собору.

Після возгласу архієрея духовенство разом з вірниками заспівали торжественний тропарь Воскресінню Христовому.

З великим торжеством та духовним піднесенням звершилися Пасхальна заутреня, після якої розпочалася святкова літургія, в якій хор кафедрального собору вторив вічно живі піснеспіви Святої Пасхи.

По завершенні святкового богослужіння архієрей з духовенством звершили чин освячення пасок.

Тисячі людей заповнили храм, соборну площу та на сотні метрів від кафедрального собору очікували освячення пасхальних кошиків.

Понад годину архієрей та духовенство, вітаючи своїх вірників з Великоднем, окропляли святою водою паски та присутніх.

Після освячення пасок владика Феодор ще раз і ще раз привітав свою багаточисельну паству та всіх жителів краю зі святом Воскресіння Христового.

У своєму вітальному слові архіпастир привітав духовенство, представників влади, усіх присутніх та всіх краян із днем світлого Христового Воскресіння.

Милістю Божою в кафедральний собор міста Мукачево був привезений благодатний вогонь зі святого Єрусалима, яким владика благословив усіх вірників.

Олександр Монич, Мукачівська православна єпархіяФото: Віталій Муха