Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські депутати готуються до чергової сесії обласної ради

Закарпатські депутати готуються до чергової сесії обласної ради

Сьогодні у приміщенні Закарпатської облради посадовці зустрілись для підготовки до чергової сесії.

Участь у їх роботі взяли голова облради Володимир Чубірко та його перший заступник Михайло Попович.

Уважно вивчили внесення змін до діючих галузевих програм і затвердження нових, – зазначає прес-служба Закарпатської облради.

Особливо прискіпливо аналізували внесення змін до головного фінансового документу області – бюджету на 2015 рік. З цього питання доповів директор департаменту фінансів ОДА Петро Лазар. Йшлося про розподіл субвенції з державного бюджету на 2015 рік, розподіл стабілізаційної дотації на 2015 рік, перерозподіл субвенції на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умова ін.

Так, субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам, а це 140 396,4 тис.грн, пропонується розподілити між головними розпорядниками коштів на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та ін., на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу, на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною» та ін.. Погоджено розподіл за адміністративно-територіальними одиницями освітньої та медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та субвенції на підготовку робітничих кадрів.

Зазначалось, що 5 жовтня видано урядовий документ про перерозподіл обсягу освітньої і медичної субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам у 2015 році. Так, Закарпатській області освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам склала 19919 тис.грн, у т.ч. 4227,4 тис.грн – на оснащення загальноосвітніх навчальних закладів засобами навчання, а медична
– 11958,1 тис.грн.

Щодо розподілу стабілізаційної дотації. Петро Лазар доповів по суті і запропонував збільшити обсяг доходів загального фонду обласного бюджету у сумі 9 662,0 тис.гривень – стабілізаційна дотація та розподілити 75 відсотків або 7 246,5 тис.грн – головним розпорядникам коштів обласного бюджету для забезпечення виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та стипендій у зв’язку із підвищенням з 1 вересня 2015 року розміру мінімальної заробітної плати, посадового окладу працівника і тарифного розряду єдиної тарифної сітки та розміру стипендій; 25 відсотків або 2 415,5 тис.грн – бюджетам адміністративно-територіальних одиниць, які мають низький показник чисельності населення та рівень забезпеченості призначеннями потреби у коштах на оплату праці з нарахуваннями працівникам бюджетних установ.

Обговорили депутати і перерозподіл субвенції на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов.

Розглянули й проекти рішень стосовно майнових і земельних питань.

Окремі з них рекомендовано на доопрацювання, декотрі – відхилено. Всі пропозиції та зауваження депутатів будуть опрацьовані, після чого винесені на розгляд президії обласної ради, яке зазвичай працює напередодні пленарного засідання сесії.