Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Перший Москаль на селі

Новина про те, що однофамілець відомого та одіозного голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля став сільським головою у Мукачівському районі, швидко облетіла інтернет-користувачів.

Новина про те, що однофамілець відомого та одіозного голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля став сільським головою у Мукачівському районі, швидко облетіла інтернет-користувачів. Про це йдеться у газеті "Панорама" від 12 листопада.

І справді, село Жуково, що на Мукачівщині, очолив Володимир Москаль. Ні, він не є родичем Геннадія Москаля.

Сам він місцевий, родом із цього села. Ніколи до цього політичними справами не займався. Скоріше займався підприємницькою діяльністю, пов’язаною з будівництвом. І до обрання на посаду сільського голови не був депутатом. Але люди, за словами пана Володимира, підтримали його з-поміж чотирьох кандидатів не через прізвище, а через бажання змінити щось у селі, зробити кращим свою малу батьківщину. "Весь світ розвивається швидкими темпами. І наше тихе, маленьке, але затишне село теж не має стояти осторонь розвитку", – зауважив новообраний голова Жукова.

Самого Володимира Москаля ми застали на робочому місці у перший день його каденції на цій посаді. І вже одразу з першого дня він окреслив головні напрямки розвитку маленької сільської громади з населенням у понад 550 осіб.

 "Найперше нам треба відремонтувати та оновити усі дороги. Є, звісно, шляхи, які виглядають, ну, майже ідеально. Але вони тільки ведуть до підприємств, які розташовані у нашому населеному пункті. Звісно, що це потребує великих коштів. Також однією з проблем є освітлення вулиць. У нас з цим величезна біда, оскільки освітлювачі факти-чно не оновлювались", –
розповів Володимир Москаль. Та втілити усі ці задуми можливо при достатньому фінансуванні. Але сам бюджет села досить маленький – близько 100 тисяч гривень. Та новообраний сільський голова вже в роздумах щодо пошуків виходів із цієї ситуації.

Також у розмові із журналістом "Панорами" Жуківський сільський голова порушив і проблеми децентралізації та об’єднання громад. Новообраний очільник села поки не задумовувався над цим питанням, але вважає найкращим варіантом приєднатись до Івановецької сільської громади. "Звісно, ми хотіли б приєднатись до цієї громади. Але, я думаю, що їм достатньо трьох сіл: Іванівців, Клячанова та Старого Давидкова", – мовив керівник села Жуково.

Під час розмови також порушили і питання дитячого садка та школи. Сільський голова з упевненістю сказав, що освітні заклади села перебувають у нормальному стані. "Мені здається, що на Закарпатті найкращі сільські дитсадки та школи. Адже є і опалення, і сучасні вікна", – стверджує Володимир Москаль.

Відповідаючи на запитання "Панорами", Володимир Москаль зауважив, що хотів би вживу зустрітись із головою області і розповісти йому про проблеми маленького, тихого, але затишного Жукова.