Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Хусті відбулись збори керівників ОСББ

25 листопада у Хустській міській раді зібралися очільники ОСББ міста, щоб підбити підсумки роботи за рік, окреслити плани та майбутнє та знайти шляхи вирішення проблемних питань. Провів зустріч Хустський міський голова Володимир Кащук.

– ЖЕК наразі є пережитками минулих часів, а комунальна форма роботи з власниками квартир у сучасному світі втратила актуальність. Тож приємно, що хустяни створили найбільше ОСББ в області, при чому, за відносно короткий проміжок часу. На наступний рік маємо намір продовжити напрацювання у цій сфері, – наголосив пан Володимир.

– «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» – це всеукраїнський проект, який реалізовується на території України на кошти Європейського Союзу та Програми розвитку ООН з метою створення сприятливого середовища для сталого соціально-економічного розвитку на місцевому рівні шляхом самоорганізації та соціальної активізації громад, розробки та впровадження невеликих за обсягом громадський ініціатив у всіх областях нашої країни. Наразі грантова програма підтримки ОСББ за рахунок грантових європейських проектів у межах Закарпаття діє тільки в Ужгороді та в Хусті. Саме ці два міста обласного значення виграли можливість реалізовувати мікропроекти за схемою співфінансуваення є європейцями (50% ремонтних робіт оплачує ЄС, 45 – місцева влада і тільки 5% – самі мешканці багатоповерхівок), – підкреслила координатор проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Марія Йовбак.

Слід зазначити, що тільки 24 березня було відібрано міста для участі у проекті ПО ООН, 35 травня – підписано угоду з Хустом, однак наразі результати співпраці є вражаючими – на розвиток ОСББ в місті над Тисою було витрачено 5 558 100 грн.

– План у Хусті виконано на 148 відсотків, – заявила пані Марія.

На наступний рік місто також повинно використати як мінімум 1,5 млн грн. Головний спеціаліст міського управління житлово-комунального господарства Алла Погоріляк провела для присутніх презентацію проекту ЄС-ПРООН, а голови ОСББ доповіли про пророблену роботу та про труднощі, з якими довелося зіштовхнутися в роботі. Загалом усі присутні на зібранні висловили задоволеність новою формою правління власним житлом.

Відтак, Володимир Кащук подякував Марії Йовбак за співпрацю і зазначив, що й надалі працюватиме над тим, аби громада Хуста почувала себе в рідному населеному пункті комфортно, адже незалежно від того, хто у якій квартирі чи будинку мешкає, у всіх містян є єдиний спільний дім під назвою Хуст.