Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Двоє виноробів із Закарпаття взяли участь у фестивалі "Kiev Food & Wine Festival"

Двоє виноробів із Закарпаття взяли участь у фестивалі "Kiev Food & Wine Festival"

На цих вихідних пройшов п’ятий Kiev Food & Wine Festival, присвячений молодому вину. За минулі фестивалі відвідувачі спробували українські вина від Котнар, Чизай, Бейкуш і Колоніст.

Цього року участь у фесті взяли так би мовити зовсім невеликі "гаражні" виноробні, які створюють авторські вина.

Серед них дві закарпатські виноробні:

– Виноробня Nota Bene (Берегово). Винороб Василь Надь виробляє вино з власного винограду і зберігає його в 200 літньому підвалі.

На фестивалі представив наступні сорти – Мюллер Тургау, Мускат Оттонель, Шардоне, Каберне, Мерло та ексклюзивні Чорний Доктор, Троянда Закарпаття. Також пригощав особливою сирною закускою з овечої бринзи і закарпатського сиру.

– Виноробня Олександра Ковача. Олександр Ковач – найвідоміший винороб Західної України, голова "Спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття". Його виноробня розташована в Ужгороді, в ній є навіть іменний підвал, де завжди можна спробувати авторські вина.

Вино Олександр робить з майже 20 сортів винограду. На фестиваль привіз свої молоді вина, а також зварив авторський глінтвейн за своєю рецептурою.