Двоє виноробів із Закарпаття взяли участь у фестивалі "Kiev Food & Wine Festival"
На цих вихідних пройшов п’ятий Kiev Food & Wine Festival, присвячений молодому вину. За минулі фестивалі відвідувачі спробували українські вина від Котнар, Чизай, Бейкуш і Колоніст.
Цього року участь у фесті взяли так би мовити зовсім невеликі "гаражні" виноробні, які створюють авторські вина.
Серед них дві закарпатські виноробні:
– Виноробня Nota Bene (Берегово). Винороб Василь Надь виробляє вино з власного винограду і зберігає його в 200 літньому підвалі.
На фестивалі представив наступні сорти – Мюллер Тургау, Мускат Оттонель, Шардоне, Каберне, Мерло та ексклюзивні Чорний Доктор, Троянда Закарпаття. Також пригощав особливою сирною закускою з овечої бринзи і закарпатського сиру.
– Виноробня Олександра Ковача. Олександр Ковач – найвідоміший винороб Західної України, голова "Спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття". Його виноробня розташована в Ужгороді, в ній є навіть іменний підвал, де завжди можна спробувати авторські вина.
Вино Олександр робить з майже 20 сортів винограду. На фестиваль привіз свої молоді вина, а також зварив авторський глінтвейн за своєю рецептурою.