Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У селі Великі Лучки відбулися дострокові вибори ромського барона (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У селі Великі Лучки відбулися дострокові вибори ромського барона (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Вчора, 20 серпня, у селі Великі Лучки Мукачівського району відбулися дострокові вибори старости ромського поселення. Окрім дійсного барона Карена Васильовича Горвата, були висунуті ще три...

Вчора, 20 серпня, у селі Великі Лучки Мукачівського району відбулися дострокові вибори старости ромського поселення. Окрім дійсного барона Карена Васильовича Горвата, були висунуті ще три кандидатури: Горват Анатолій Анатолійович, Лакатош Микола Миколайович та Руссо Ярослав Олександрович.

Як засвідчили результати голосування, дострокові вибори були призначені недарма: Карен Васильович не набрав жодного голосу. Загалом, з майже двохсот ромів, які прийшли голосувати, бюлетені отримали тільки 137 чоловік. Більше шістдесяти чоловік не змогли проголосувати в зв’язку з відсутністю документів, що посвідчують особу виборця.

Отже, як показав підрахунок голосів, 7 бюлетенів були визнані недійсними, Ярослав Руссо має підтримку 6-ти виборців, а за Анатолія Горвата проголосувало 49 мешканців Великих Лучок. Переможцем, а отже і черговим старостою ромського поселення, з 75-ма голосами став Микола Лакатош.

Як стало відомо нашій редакції, дострокові вибори відбулися через негативну оцінку роботи попереднього барона, його небажання брати участь у житті ромського табору та у вирішенні негайних потреб пересічних мешканців табору. Йому приписують участь у корупційних схемах та дискримінації циган. За останні роки рівень життя ромів в цьому таборі значно знизився.

За громадським порядком у поселенні під час виборів стежили дільничні інспектори міліції. Також були присутні представники місцевих засобів масової інформації.

Юрій Кравчук, газета "Наша справа"