Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські чиновники "загубили" гроші, які Європа виділила на ремонт хоспісу

Закарпатські чиновники "загубили" гроші, які Європа виділила на ремонт хоспісу

Гроші на ремонт хоспісу у Виноградові виділила Європа ще три роки тому. І тепер його мали здати в експлуатацію. Проте виявилося, що відкривати немає чого.

750 тисяч євро Євросоюз виділив три роки тому. І робота, здавалось би, закипіла. Це мав бути перший в області хоспіс. На нього чекали десятки невиліковно хворих людей. Однак коли настав час відкривати заклад, з’ясувалося, що він не готовий.

Самі ж будівельники зізнаються – активно працюють всього лиш останні кілька тижнів. Районні чиновники, які мали контролювати роботу, цим не займались. Тепер шукають винних.

Вину спробували перекласти на будівельників, мовляв ті завищували вартість будматеріалу. Ті ж звинувачення відкидають. Ще й кажуть, що працювали собі у збиток. Тому й не побудували ані водогони, не підвели газ, немає й електропідстанції. Каналізація є. Проте куди вона виходить ніхто не знає.

Натомість облаштували здоровенний актовий зал – займає він цілий третій поверх. Навіщо він у хоспісі – хоче з’ясувати комісія з райради.

Після викриття цих будівельних махінацій, керівника Виноградівського інвестиційного фонду, який отримував кошти і мав контролювати їх використання, відправили у відставку. Нового керівника щойно призначили і він у всьому звинувачує "попередника".

Попередник у свою чергу і себе винним не вважає. Каже, якби його лишили на посаді, хоспіс встигли б здати в експлуатацію.

А поки закарпатські чиновники шукають винного, Євросоюз може вимагати в України повернути гроші або оштрафувати. Адже це передбачено угодами. І скоріш за все повертати борги доведеться з державного бюджету, бо виноградівський таких коштів не має.