Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Угорщина готова прийняти на лікування ще 20 поранених бійців із зони АТО

Угорщина готова прийняти на лікування ще 20 поранених бійців із зони АТО

Про це в Ужгороді заявив заступник Державного секретаря Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини (МЗЕЗС) Жолт Чутора на зустрічі з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем. Нагадаємо, що восени минулого року з ініціативи Міноборони Угорщини в цій країні вже проходили лікування двадцятеро українських військовослужбовців, поранених у ході військових дій на Донбасі. І зараз Угорщина висловила готовність прийняти ще стільки ж українців.

Крім того, Ж.Чутора повідомив, що Євросоюз прийняв рішення про виділення 70 мільйонів євро для розвитку інфраструктури прикордонних регіонів України та чотирьох країн ЄС, що межують між собою. При цьому половина з суми (35 мільйонів євро) буде виділена саме Україні.

Під час зустрічі, в якій з угорського боку взяли участь також керівники Генконсульств Угорщини в Ужгороді й Берегові та представники МЗЕЗС Угорщини, обговорювалися економічні та політичні питання, у тому числі забезпечення умов для кращого розвитку угорської громади на Закарпатті. Г.Москаль привітав Ж.Чутору з високим результатом, який отримала Партія угорців України (КМКС) на місцевих виборах, і підкреслив, що програмні засади КМКС набагато легше виконати, якщо її представники будуть інтегровані у владу. Як відомо, керівника фракції КМКС обрали першим заступником голови обласної ради, крім того, ряд керівних посад представники угорської громади отримають найближчим часом у структурних підрозділах облдержадміністрації.

У ході розмови керівник Закарпаття поінформував гостя з Угорщини про ситуацію на «Драгобраті» і запевнив, що зробить усе можливе для мінімізації негативних наслідків (особливо щодо туристичної галузі) цього резонансного випадку.