Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатський фотограф Петра Порошенка показав 10 найкращих, на його думку, світлин

Закарпатський фотограф Петра Порошенка показав 10 найкращих, на його думку, світлин

Фотограф президента Петра Порошенка закарпатець Михайло Палінчак за рік відзняв приблизно 116 тисяч кадрів в 38 різних містах 15 країн світу.

З них він показав 10 найкращих, на його думку, світлин.

У фотографів президента України Петра Порошенка розписаний кожен день, у тому числі і вихідні, іноді не залишається часу на сон.

Про це Михайло Палінчак розповів в інтерв’ю виданню Platforma минулої осені.

"Ми можемо залишатися до двох годин ночі на роботі, переночувати в адміністрації, якщо ранній виліт. Найпоказовіша історія трапилася з нами в дні домовленостей "Мінськ-2". Це був триденний марафон з перервою на сон в кілька годин і маршрутом Київ-Краматорськ-Київ-Мінськ-Брюссель-Київ", – розповів тоді фотограф.

За його словами, цензури при відборі фотографій немає. Фотограф сам вирішує, які знімки відправляти на сайт президента і в інформаційні агентства.

"Завжди є завдання, які перед тобою ставлять колеги, редактор сайту і журналісти: зняти портрет, середній і загальний плани. Ти намагаєшся робити обов’язкові фотографії, а час, що залишився, знімаєш те, що вважаєш за потрібне. Я фотографую президента скрізь, де відбуваються публічні та напівпублічні заходи за його участі. Наша перевага в тому, що якщо преса працює тільки з окремого сектора, то "лічники" можуть знімати звідки завгодно, головне не забувати, що ти не один і не заважати колегам", - розповів Палінчак про перевагу особистого фотографа президента .

Фотограф також розповів про саму емоційної і технічно складної зйомці, яка у нього була під час роботи з Порошенком:

"Найскладніша зйомка в емоційному і технічному плані для мене відбулася на військовому аеродромі у Василькові під Києвом, де президент 27 грудня 2014 зустрічав звільнених з полону українських військовослужбовців. Була непроглядна темрява о шостій ранку, світла абсолютно не було. Я бачив обличчя змучених людей. Це важко".