Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Нардеп Ігор Луценко розповів свою версію подій на Драгобраті

Нардеп Ігор Луценко розповів свою версію подій на Драгобраті

Народний депутат України Ігор Луценко на своїй сторінці у Фейсбуці розповів деталі сьогоднішнього візиту народних депутатів у СІЗО, де тримають бійців «Правого сектору», які брали участь у подіях на Драгобраті.

«Суд фактично не відбувся. Звинувачених свідомо не доставили, посилаючись на те, що заявку на конвоювання слід давати за 5 днів, а не за 2 з половиною, як було по факту. За ці два дні Нацгвардія не змогла організувати конвоювання на дистанцію в метрів 50 – ворота СІЗО виходять прямо на будівлю апеляційного суду в Ужгороді.
Робиться це для того, щоб не було картинки «покалічені "АТОшники" у клітці».

Ми здійняли скандал. Навіть головуючий суддя зробив вигляд, що став на нашу сторону, давши термін прокурорам, щоб ті спробували організувати термінове етапування, але ті «не змогли», – йдеться у дописі Ігоря Луценка.

Нардеп також розповів про стан ув’язнених бійців.

«Суд ми облишили. Натомість вдалося прорватися у СІЗО. Фізичний стан в’язнів задовільний. У "Педро" болить голова і трохи нудить. Так само "Бєс". "Цвік" – нормально. З "Нациком" теж все добре, хоч і з фінгалом. З "Хорватом" бачилися в обласному управлінні – теж фізично ніби добре, хоча обличчя досить різноманітне. Командирські інстинкти не розгубив – прохав першу чергу витягнуть хлопців», – стверджує Ігор Луценко.

Також обранець оприлюднив свою версію конфлікту на Драгобраті і

«Щодо причин конфлікту. Персонал і власники Хати Магната є за поглядами "ватниками". Ворогами, тобто. Вони самі з Горлівки. Власне, ніяких шансів у ПС не по конфліктувати з ними не було. Це мало статися. Хлопців стріляли з резиностріла, обріза та мисливської двостволки. Дострілювали на дворі вже лежачих. Цікаво, чи буде відео з зовнішніх камер спостереження – тоді розкриється повна картина конфлікту та дій протилежної сторони, яку, виходячи з фактів, треба теж притягати до відповідальності за умисне нанесення тілесних ушкоджень.

На мій погляд, наявність цього відео може бути сигналом про об’єктивність слідства. Якщо його не буде – це просто розправа.
Москаль, звісно, став на бік "ватників". Все або практично все, що він оголосив на прес-конференції, є або міфом, або спотворенням фактів.
Суди будуть в п’ятницю починаючи з 10:30», – коментує обранець.

Варто зауважити, що донецька компанія «Хата Магната» спростувала свою причетність до комплексу, в якому стався інцидент.

Нагадаєм, що сьогодні нардепи Ігор Луценко та Володимир Парасюк взяли участь у судовому засіданні, де розглядали апеляцію адвокатів бійців «Правого сектору».