Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Великому Березному частина жителів проти того, щоб вулиця Радянська носила ім’я героя АТО

У Великому Березному частина жителів проти того, щоб вулиця Радянська носила ім’я героя АТО

У селищі Великий Березний на Закарпатті родина уже два роки клопоче, щоби вулицю Радянську, де вони зараз живуть, назвали іменем їхнього сина, котрий загинув на Сході. Та частина односельчан – проти. Немає підтримки і від селищної влади.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня».

Батько загиблого Василя Наливайка ледь стримуючи сльози каже: боляче йому іти рідним селищем і бачити надписи «вулиця Радянська». Каже, люди не шанують своїх героїв.

«Її могли перейменувати на вулицю Небесної сотні, але наш селищний голова цього не зробив. Але ж мій син і його зокрема захищав на Сході. Хоча він не за нього, а за державу загинув. Така «дяка» і «шана» не лише до мого сина: в нас троє хлопців з села загинуло на Сході», – розповідає батько загиблого бійця Василь Наливайко.

Селищний голова каже – не перейменовувати вулицю Радянську вирішили місцеві мешканці, проте замовчує, що за рішення проголосувало всього 27 людей. Це з вулиці, де живе майже півтисячі осіб.

«Запрошені були всі мешканці, а хто з’явився на слуханнях, той і представляв думку вулиці. Я прислухаюся до думки людей. Вважаю, що має бути історично стара назва, або назва, яку запропонують люди», – стверджує селищний голова Верхнього Березного Богдан Кирлик.

Найважче бачити батьківський відчай сестрі загиблого бійця. Каже, родина не була б проти, якби вулицю назвали іменем Шевченка чи героїв АТО, але ж не Радянська.

«Батько правду каже – чого його син не заслуговує? Він в землі лежить. За кого лежить, за нас, за Україну він ліг. Ну чому я живу на такій вулиці. Якби вона Шевченка то не було б мови, але вулиця ж Радянська», – каже сестра загиблого бійця Тетяна Вейкан.

Проте на тому, щоби вулицю назвали саме Героїв України, наполягають і місцеві депутати. На їхнє переконання, виокремлювати когось одного неправильно.

«Моя особиста думка, що вшанувати треба героїв всіх. Якщо будуть вшановувати героїв України, то і того Наливайка теж вшанують», – говорить депутат  селищної ради Галина Пожар.

Через закон про декомунізацію до 22 лютого Радянську і ще 2 вулиці у селищі таки мають перейменувати. Якщо з назвою не визначаться на місці, тоді це зроблять в облдержадміністрації. Наразі створили комісію, більшість її членів – працівники селищної ради, тому рідні загиблого Василя Наливайка не надто вірять, що вулиця, де колись жив боєць, носитиме його ім’я.