Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатці зустріли двох народних героїв

Волонтери Руху підтримки закарпатських військових та рідні Тараса Пономаренка зібралися на автовокзалі, аби першими привітати ужгородця з отриманням такої почесної недержавної нагороди.

Урочиста церемонія нагородження двох десятків народних героїв відбулася напередодні у місті Чернівці.  Це військові, лікарі, капелан та волонтери. Серед них – двоє закарпатців: військовий Тарас Пономаренко, який торік під Дебальцевим разом із товаришами захопив ворожий танк, та хірург Олександр Данилюк, якому доводилося проводити складні операції у бліндажі. Обоє стали народними героями, сьогодні Олександр продовжує медичну справу, а Тарас став заступником командира роти патрульної поліції Мукачева. 

До зустрічі героя долучилися і працівники автостанції, які записали привітання і вмикали його на платформі. Олександр Данилюк до Ужгорода не доїхав, а вийшовши на Рахівщині помандрував до своїх рідних, тому поки ужгородці мають можливість привітати його лише заочно.    

"Народний Герой – Олександр Данилюк! Людина, яка врятувала стільки життів на передовій. Дай Боже тобі міцного здоров"я і щасливої долі! Дай Боже, щоб твої золоті руки та знання були достойно оцінені в твоїй Україні. Люди уже дали свою оцінку. І вона найвищого гатунку!", – написала на своїй сторінці у фейсбуці очільниця волонтерського РПЗВ Галина Ярцева.  

Орден "Народний Герой України" — українська недержавна нагорода, запроваджена у 2015 році за ініціативою колекціонера антикваріату та волонтера Андрія Боєчка та ювеліра Дмитра Щербакова. Нагорода виконана у двох модифікаціях: червоно-чорна стрічка на колодці – для воїнів, які зі зброєю в руках захищали українську землю; жовто-блакитна стрічка на колодці – для волонтерів та медиків.

Орден виготовлений зі срібла 925 проби, кожна нагорода має індивідуальний номер та елементи захисту. Усього виготовлено вже більше 100 орденів. Срібло для виготовлення Орденів збирали представники з 16 країн світу. Український боксер В’ячеслав Узелков передав на Орден свою срібну медаль, яку отримав на Чемпіонаті Європи з боксу 2002 року. Також на виготовлення ордена срібні вироби дає кожен, хто має таку можливість, адже це справді народна нагорода.