Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Селу Кваси, що на Рахівщині, потрібна нова школа

Вирішити питання продовження будівництва нової школи у с. Кваси Рахівського району – народний депутат Василь Петьовка звернувся до віце-прем’єр-міністра  регіонального розвитку Геннадія Зубка.

 У  загальноосвітній школі с. Кваси, що на Рахівщині, навчається 360 учнів. І найближчим часом тут очікують, що кількість школярів збільшиться. Проте, навчаються учні тут у далеко не найкращих умовах. За класи їм слугують вісім пристосованих приміщень, які, до того ж - у критичному стані та не відповідають жодним санітарно-гігієнічним вимогам. До речі, як окремий навчальний заклад, ця школа функціонує ще  з 1945 року.

Для повноцінного навчання у безпечних та комфортних умовах учням вкрай потрібен новий навчальний заклад. Питання будівництва нової школи у Квасах піднімається вже багато років. Так, за цінами ще 2012 року визначено, що для спорудження  нової ЗОШ І-ІІІ ступенів на 500 учнів  потрібно 25851,429 тис. грн. У 2014 році з обласного бюджету для початку будівництва школи виділили 1 млн. грн. За ці кошти розпочали спорудження будівлі та збудували фундамент центрального корпусу. Однак для місцевого бюджету будівництво нової школи – завдання непосильне.

Тому народний депутат  Василь Петьовка звернувся із депутатським зверненням до Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка. У своєму зверненні народний депутат просить розглянути питання щодо продовження фінансування будівництва нової школи у селі Кваси за рахунок виділення коштів з державного бюджету. А саме, розглянути можливість виділення коштів, згідно Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік», за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.