Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В області триває процес передачі лісів

Відбулася нарада з питання ліквідації філії "Тячівське ЛАГ" ЗОУЛАГ та передачі лісового фонду по новоствореному державному підприємству "Тячівське ЛГ". Головні питання, які обговорили учасники наради – передача лісових ділянок для ведення лісового господарства, охорони лісів, використання та відтворення лісових ресурсів, а також подальше працевлаштування працівників та організація роботи новоствореного лісогосподарського підприємства.

На засіданні були присутні начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга, директор філії "Тячів ЛАГ" Наталія Катреняк, голова ліквідаційної комісії Марія Плиска-Галатиба та працівники ЗОУЛМГ.

На виконання наказу Державного агентства лісових ресурсів України №412 від 25 вересня 2014 року розпочато процедуру ліквідації державного підприємства "Закарпатське обласне управління лісогосподарських агропромислових господарств", розпорядження голови Закарпатської обласної адміністрації Геннадія Москаля від 23 травня 2016 року №253 "Про передавання лісових ділянок для ведення лісового господарства, охорони лісів, використання та відтворення лісових ресурсів", у відповідності до ст. 67-78 Лісового кодексу України та наказу від 27 квітня №207 "Про утворення ДП "Тячівське ЛГ" та ДП ЗОУЛМГ №01-11/31 від 18 травня, сьогодні, відбувся прийом-передача лісового фонду в розмірі 25 тисяч га, яка розділена на п’ять лісництв.

Новостворене ДП входимите в структуру ЗОУЛМГ як окрема юридична особа, – констатує прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Основними лісоутворюючими породами є твердолистяні породи – бук (72%) і шпилькові породи (28%). Експлуатаційні ліси в держлісфонді становлять 75%, решта – ліси рекреаційно-оздоровчого призначення, науково та історико-культурного призначення і захисні ліси. Починаючи з 2015 року філія "Тячівське ЛАГ" не проводить рубки головного користування.

У структурі реалізованої продукції за 2015 рік основну питому вагу складають дрова паливні – 60,3%, техсировина – 20%, лісоматеріали круглі – 19,7%