Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати Ужгородської райради призначили головного лікаря району

Депутати Ужгородської райради призначили головного лікаря району

У середу, 8 червня, відбулася п’ята позачергова сесія Ужгородської районної ради VII скликання. На порядку денному в народних обранців було всього три питання та одне депутатське звернення.

Прийнявшись за роботу, депутатський корпус, 27-ми голосами «за», призначив головного лікаря комунального закладу «Ужгородська районна лікарня». Як зазначив під час сесії голова райради Руслан Чорнак, відповідно до законодавства та статуту комунального закладу лікарні, розглянувши заяву Голуба Олега Євгеновича, беручи до уваги рішення постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, в справах пенсіонерів, ветеранів, інвалідів та учасників бойових дій районна рада вирішила призначити головним лікарем «Ужгородської районної лікарні» Олега Голуба та укласти з ним контракт терміном на 3 роки.

Відтак депутати перейшли до розгляду питання «Про призначення головного лікаря Ужгородського районного Центру первинної медико-санітарної допомоги». Згідно із проектом рішення, на цю посаду пропонувалася Шинкаренко Лариса Федорівна. 27-ми голосами народні обранці підтримали цю кандидатуру. Із новоспеченим головним лікарем районна рада укладе контракт на такий самий термін – 3 роки.

Далі депутатський корпус вніс зміни до рішення районної ради від 04.03.2016 року №81 «Про реорганізацію шляхом злиття комунальних закладів». Нагадаємо, йдеться про злиття «Ужгородської центральної районної лікарні», «Ужгородської районної лікарні №1 м. Чоп» та «Середнянської районної лікарні №2» у комунальний заклад «Ужгородська районна лікарня». На посаду головного лікаря цього медичного закладу пропонувалася головний лікар Ужгородської районної лікарні №1 м. Чоп Наталія Курта. Майже одноголосно депутати проголосували і за цей проект рішення.

Наостанок народні обранці підтримали депутатське звернення до голови Верховної Ради. У ньому йшлося про те, що через ініціативу уряду, учнів 1-4 класів було позбавлено безкоштовного харчування у загальноосвітніх навчальних закладах. Така ситуація, на думку депутатів Ужгородської районної ради, є неприйнятною та призводить до значного погіршення стану здоров’я дітей.

Тож у своєму зверненні депутатський корпус вимагає перерахувати цільову субвенцію місцевим бюджетам на харчування дітей 1-4 класів.