Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатські лемки запалять традиційну ватру

Засідання оргкомітету з підготовки і проведення закарпатського фестивалю «Лемківська ватра», який цьогоріч проведуть на Перечинщині, відбулося в Перечинській райдержадміністрації.
Йшлося про низку заходів і завдань на їх виконання, що планують провести в районі.  

Програмою заходу наразі передбачено запалювання ватри, виставку декоративно-ужиткового мистецтва народних умільців, виступи фольклорних та аматорських художніх колективів - традиційно лунатимуть автентичні пісні та етнічна музика лемків, запрошуються зарубіжні гості, всіх охочих будуть частувати народними стравами.

Про точну дату фестивалю "Лемківська ватра" у Перечинській РДА наразі не повідомляють. Торік, утім, свято відгуляли на Великоберезнянщині у серпні.

"Лемківська ватра" – фестиваль, започаткований із метою надихати на дослідження, збереження та примноження лемківської культури усіх охочих, а головним чином – спадкоємців лемківського етносу. Лемки населяють Закарпаття від ріки Боржава до села Ужок, найпотужніші осередки – на Перечинщині, де розташована столиця крайових лемків – село Зарічево, а також на Великоберезнянщині.