Як і чим харчувались закарпатці протягом останніх 16 років
Харчування – невід’ємна частина людського існування. І досить коштовна до того ж. Тож недарма закарпатські статисти збирають інформацію не загалом про харчування, але про різні продукти окремо.
Ми виявили на сайті ГУС в Закарпатській області цікаві числа. Це та кількість кілограмів певного продукту, яку один закарпатець споживав у середньому за місяць протягом 1999-2014 років.
Графік слід розуміти таким чином, що чим більша площа фігури, тим більшу кількість продукту спожили краяни. Сторони фігури зліва та знизу обмежені осями X та Y.
У результаті ми чітко бачимо різницю між молочними продуктами (фіолетовий) та рибою (синій). М’ясо, наприклад, опинилося десь посередині рейтингу. Овочі і картопля мають куди більше прихильників, ніж виноград і фрукти тощо.
Для тих же, хто хоче ознайомитися з числами пропонуємо ще одну таблицю.
Ярина Денисюк, мультимедійний відділ Ужгородського прес-клубу