Мешканці Великого Бичкова відзначили День селища фестивалем голубців
Цієї неділі, 7 серпня, у рамках святкування 643-ї річниці селища Великий Бичків відбувся гастрономічний фестиваль відомої по всій Україні страви.
Для гостей свята місцеві господині приготували вісім сорокалітрових казанів голубців, якими частували всіх бажаючих. На їх виготовлення пішло сімдесят п’ять кілограмів рису й 40 кілограмів м’яса. Загалом на святі приготували понад три десятки видів цієї страви – з м’ясом, кукурудзою, грибами, шкварками, солодкі, у виноградному та буряковому листі, – йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської ОДА.
Новинкою цьогорічного фестивалю стали голубці з м’ясом страусів, утім, як зазначають місцеві господині, найбільшою пошаною на Закарпатті користуються традиційні весільні голубці. Їх готують дуже маленьких розмірів – з мізинець.
Окрім голубців, відвідувачі могли скуштувати й асортимент національних страв.
Розважав учасників концерт художньої самодіяльності, різноманітні спортивні змагання, виставка місцевих майстрів декоративно-прикладного мистецтва.