Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратуру зацікавили дії окремих чиновників Ужгородської міської ради

Прокуратуру зацікавили дії окремих чиновників Ужгородської міської ради

Прокуратурою області, за результатами вивченняв порядку представництва інтересів держави в суді стану дотримання вимог законодавства, у сфері житлово-комунального господарства при затвердженні вартості комунальних послуг у місті Ужгороді, розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення службовцями Ужгородської міської ради кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 та ч. 2 ст. 364 КК України.

Як повідомив начальник відділу організації представництва в суді та при виконанні судових рішень Іван Костів, встановлено що посадовці місцевого самоврядування у порушення вимог законодавства затвердили завищені норми утворення твердих побутових відходів для населення міста Ужгорода, що у свою чергу призвело до встановлення необґрунтованих тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів, – інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.
 
Як свідчать матеріали вивчення затверджені Ужгородською міською радою тарифи на послуги з вивезення твердих побутових відходів на одну людину в багатоквартирних та одноквартирних будинках з наявністю всіх видів благоустрою істотно різняться від тарифів, встановлених у містах Львів та Мукачеві, де такі ж послуги надаються однією групою підприємств.
 
Зокрема, послуги представника вказаної групи підприємств у м. Львові є нижчими порівняно з тарифом у м. Ужгороді на 2,78 грн., а тариф на послуги з вивезення твердих побутових відходів на одну людину з  одноквартирних будинків з присадибною ділянкою на 2,94 грн.
 
Водночас, будь-які документи, які б підтверджували проведення вимірювання кількості побутових відходів для встановлення норм надання послуг з вивезення твердих побутових відходів у м. Ужгород відсутні.
 
Таким чином, для перевірки зазначених обставин зареєстроване відповідне кримінальне провадження, досудове розслідування у якому здійснює нацполіція.