Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські міста, зняті з висоти пташиного польоту, потрапили до унікального інноваційного проекту українських програмістів

Закарпатські міста, зняті з висоти пташиного польоту, потрапили до унікального інноваційного проекту українських програмістів

Teleport virbox 360 – це інноваційний проект українських програмістів. До його підготовки долучилися і закарпатці. Розробники по-новому поглянули на міста України, з висоти пташиного польоту.

"Наша команда складається з декількох програмістів і також операторів. Я не єдиний. Ну в Закарпатті я один. Мої компаньйони знаходяться в місті Дніпро. Ми одночасно ніби знайшли один одного. Вони мають більше досвіду саме по створенню 360-градусних панорам. Я маю досвід по аеро-відеозйомці", – сказав оператор Юрій Потайчук.

З міст Закарпаття вже створені панорами Ужгорода та Мукачева, а також Синевирського озера. Одна з цілей проекту, за словами розробників, — це розвиток туризму. Заходячи на сайт, можна обрати те місто, яке зацікавило і поглянути на нього з близько 200-метрової висоти.

"На головній сторінці є міста Маріуполь, Івано-Франківськ, Київ, Дніпро, Драгобрат, Кам’янське, Запоріжжя, Бердянськ, Ужгород. Натискаємо на кнопочку сюди і потрапляємо в місто Ужгород. Це в нас пішохідний міст, це філармонія, драмтеатр, так воно виглядає. Можна це віддаляти", – зауважив оператор.

Проект можна дивитись також через спеціальні окуляри віртуальної реальності. Поворотом голови людина може регулювати свій рух панорамою.

"Телепорт – це таке слово. Знаходячись вдома чи в офісі, чи в якомусь там кафе, одягнувши ці окуляри можна віртуально перейти до будь-якого міста. Наприклад там хочеться подивитись, як виглядає Київ з висоти пташиного польоту, перейшов. Можна подивитись, як Івано-Франківськ, Львів, Ужгород, Мукачево і так далі. Я думаю, що по Закарпаттю буде багато панорам", – зауважив Юрій Потайчук.

Крім того, у Юрія Потайчука є власний канал на відеосервісі "Youtube". Там він викладає відеотури туристично привабливими місцями Закарпаття.