Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Понад 550 закарпатців уклали контракти та продовжили військову службу

Понад 550 закарпатців уклали контракти та продовжили військову службу

Про особливості контрактної служби розповіли у Закарпатському обласному військовому комісаріаті. Так, за словами військових, станом на грудень 2016 року більше півтисячі закарпатців вирішили продовжити військову кар’єру у Збройних Силах України. В середньому про укладання  контракту до військових комісаріатів області звертаються більше 40 чоловік на місяць, у військкоматі відзначають позитивну динаміку.

– Якщо з 2012 по 2015 рік включно контракт уклали майже 460 закарпатців, то після тих реформаторських змін, які відбулись у Збройних силах України, всього за рік їх кількість зросла. Рік ще не закінчився, а більше 550 жителів Закарпаття вже пов’язали свою кар’єру із українською армією, – зазначив військовий комісар області Богдан Череміський.

Найбільшою популярністю у військових частинах користуються спеціальності стрільців, механіків-водіїв бойових машин та водіїв – їх серед закарпатців-контрактників майже половина. Крім того попитом користуються посади зв’язківців, розвідників, кухарів, кулеметників, мінометників та гранатометників. Зростання інтересу до військової служби відзначили і серед закарпатських жінок. Так протягом 2016 року майже 80 закарпаток почали будувати військову кар’єру на професійній основі.

– Більшість контрактників, прийнятих цьогоріч на військову службу, поповнили ряди відомої 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади та її підрозділів, – відзначають у військовому комісаріаті. – Ще частина проходять службу у складі військової служби правопорядку.

Варто зазначити, що майже половина закарпатських військових уклали контракти безпосередньо у військових частинах. Це колишні мобілізовані та учасники АТО, які мають бойовий досвід, що дозволило їм, минаючи навчальні центри, залишитись проходити службу у тих підрозділах, які вони вибрали самі. Пожвавлення серед потенційних контрактників на Закарпатті відмітили у другому півріччі 2016 року, коли було спрощено умови підписання контрактів.