Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті попередили фінансових порушень на понад 30 мільйонів гривень

На Закарпатті попередили фінансових порушень на понад 30 мільйонів гривень

Працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області протягом 2016 року провели 93 контрольних заходів, із яких 85 ревізій певного комплексу питань фінансово-господарської діяльності, 4 державних фінансових аудити та 4 перевірки державних закупівель.

За результатами проведених ревізій та перевірок, в ході яких досліджено використання матеріальних та фінансових ресурсів на загальну суму 5,4 млрд гривень, виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму 17,1 млн грн та забезпечено усунення таких порушень на суму 12,2 млн грн. Зокрема, відшкодовано і поновлено незаконних, нецільових витрат і недостач на загальну суму 8,8 млн. гривень, а до бюджетів та на рахунки бюджетних установ, організацій і підприємств додатково надійшло 3,4 млн. гривень, – інформує Закарпатська ОДА.

За результатами проведених державних фінансових аудитів, в ході яких досліджено використання коштів в сумі 1,7 млрд. гривень, встановлено втрати бюджетних коштів на загальну суму 24,6 млн. гривень та неефективне використання бюджетних коштів у сумі 978,76 тисяч. За результатами вказаних контрольних заходів надано 33 пропозиції, з яких протягом 2016 року враховано 23. Від впроваджених пропозицій отримано економічний ефект в сумі 211,5 тисяч гривень.

Крім того, протягом 2016 року фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області проведено 17 моніторингів державних закупівель на загальну суму – 106,93 млн. гривень за результатами яких розірвано два договори на загальну суму – 1,7 млн. гривень, відмінено одну процедуру державних закупівель на очікувану вартість – 30 млн. гривень.
Також, працівники Управління, залучені у якості спеціалістів до перевірок, що проводились правоохоронними органами, встановили порушення законодавства у сфері державних закупівель на загальну суму 3,8 мільйонів гривень.

За результатами контрольних заходів керівниками місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийнято 65 управлінських рішень.

До підприємств і установ, які порушили бюджетну дисципліну, застосовано 64 фінансові санкції у вигляді зупинення операцій із бюджетними коштами та призупинення бюджетних асигнувань. Правоохоронним органам спрямовано матеріали 47 ревізій, за якими розпочато 20 досудових розслідувань. До Державної служби фінансового моніторингу направлено 5 інформацій про запобігання та протидію легалізації доходів одержаних злочинним шляхом на загальну суму 7,3 млн. гривень.
Для забезпечення відшкодування винними особами втрат фінансових ресурсів до суду подано 7 позовів на суму порушень 1,01 млн. гривень. Подання ще 23 таких позовів ініційовано перед органами прокуратури та установами.

За допущені порушення 4 посадові особи звільнено, 279 посадових осіб притягнуто до адміністративної, а 108 – до дисциплінарної і матеріальної відповідальності.