Гастрономічний тур Закарпаттям: які страви варті особливої уваги
На Закарпатті активно розвивається гастрономічний туризм. Дивувати і вражати наша область має чим.
Тут тісно переплелися кулінарні традиції багатьох країн, із якими межує Закарпаття. Страви колоритні, ситні і смачні. Та й їхні назви інтригують, особливо тих, хто не звик до закарпатського говору.
Угорський перкельт і боб-левеш, словацькі кнедлики та єврейський човлент. Різні народи, які живуть на Закарпатті, додали щось унікальне у місцеві страви. Тут можна скуштувати навіть ковбасу зі сливовим лекварем – так місцеві називають повидло.
Головне, унікальна закарпатська їжа органічна й екологічно чиста. Таких смаків ви не відчуєте більше ніде, запевняють місцеві туризмознавці.
Що саме варто обов’язково скуштувати будучи на Закарпатті – дізнаєтеся із сюжету телеканалу "ICTV".