Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Львівські архітектори вдосконалюватимуть Мукачево

Фахівці Інституту Архітектури Національного університету «Львівська політехніка» та Мукачівська міськрада сьогодні, 29 березня, підписали угоду про співпрацю. У місті вже розпочали роботу фахівці та студенти закладу. Вони мають провести науково-дослідну та проекту роботу з розробки брендбуку міста, збереження та відновлення пам’яток архітектури, містобудівельних новацій і розвитку туристичного потенціалу міста.

Як повідомляє Мукачівська міськрада, науковці візьмуться до розробки проектних пропозицій облаштування скверів та парків міста, у тому числі й Меморіального парку, вивчатимуть історичну архітектурну спадщину доби Австро-Угорщини та Чехословацького періоду, а також можливості її відновлення. Угода підписана на 5 років. Попередні пропозиції науковці запропонують мукачівцям улітку цього року.

«Перше наше завдання – вдосконалення стратегії міста, оскільки Мукачево стає ключовим центром розвитку не лише області, а й України. Воно розвивається промислово і стає туристичною візитівкою. У разі впровадження швидкісного руху поїздів між Мукачевом та Будапештом, місто над Латорицею стане транзитним вузлом з Європою для всієї України. Для таких викликів – економічного та транспортного розвитку – воно має бути готовим. І наші фахівці долучатимуться до проектної роботи спрямованої на розробку брендбуку міста, проектів благоустрою парків, скверів, містобудівельних новацій», – резюмував директор Інституту Архітектури Національного університету «Львівська політехніка» Богдан Черкес.