Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Новий спалах ботулізму: інфекціоністи назвали ще один небезпечний продукт

Новий спалах ботулізму: інфекціоністи назвали ще один небезпечний продукт

В Україні зафіксували кілька нових випадків захворювання на ботулізм. Один зі випадків захворювання стався через вживання рибної консерви промислового виробництва.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook провідний інфекціоніст України професор Ольга Голубовська. Раніше інфекціоністи повідомляли, що збудник ботулізму може міститься в продуктах домашнього виготовлення.

Зокрема, радили зменшити або уникати вживання в’яленої, копченої або слабо просоленої риби, ковбаси, шинки, м’ясних, рибних, овочевих та грибних консервах.

"У нас кілька нових випадків ботулізму, один з яких обумовлений вживанням рибної консерви промислового виробництва. Тому я змушена переглянути свої рекомендації щодо профілактики ботулізму. До того, що було написано раніше, необхідно додати або обмеження вживання консервованої продукції, купленої в магазинах і виробленої в промислових умовах, або цю продукцію необхідно піддати термічній обробці", – йдеться в повідомленні.

Голубовська наголосила, що сироватки проти ботулізму в регіонах України немає.