Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Водіїв, які виїжджають в ЄС, зобов’яжуть проходити техогляд

Обов’язковий технічний огляд дорожніх транспортних засобів в Україні буде вводитись поетапно. Про це заявив заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк під час зустрічі із Повноважним Міністром Посольства Литовської Республіки в Україні паном Гвідасом Кєрушаускасом.  У зустрічі також взяли участь представники Міністерства інфраструктури, головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ та ДП «ДержавтотрансНДІпроект».

Юрій Лавренюк зазначив, що автомобілі з несправними технічними системами впливають на безпеку дорожнього руху і можуть призвести до дорожньо-транспортних пригод з травмованими або загиблими. «Цей вплив може бути зменшений, якщо будуть введені адекватні заходи щодо вдосконалення системи технічного огляду. Необхідною складовою є більш чіткий, прозорий та спрощений ряд правил для застосування в галузі автотранспортної промисловості та контрольно-виконавчими органами», – підкреслив Юрій Лавренюк.

Читайте також: Закарпатські "пересічники" розповіли про домовленості з владою

Наразі обов’язковий технічний огляд мають проходити транспортні засоби, які здійснюють комерційні перевезення. З наступного року згідно з положеннями Женевської Угоди 1958 року, Директив ЄС та вимог Угоди про Асоціацію України з ЄС  всі автомобілі, які подорожують з України до країн-членів ЄС, обов’язково повинні мати відповідний талон проходження технічного огляду транспортного засобу, – про це йдеться на сайті Міністерства інфраструктури України. Також технічний огляд буде обов’язковим при першій реєстрації та перереєстрації транспортного засобу.

«Зараз перед нами стоїть завдання поетапного введення обов’язкового технічного огляду. В нас вже є відповідні нормативно-правові акти, які набувають чинності у наступному році, і нам потрібно якісно до цього підготуватись. Залучаються найкращі світові практики та експерти. Ми хочемо, щоб технічний огляд проводили приватні компанії, які акредитовані НААУ,  мають лабораторії, достатню матеріально-технічну базу  та відповідають усім вимогам, встановленим чинним законодавством», – зазначив Юрій Лавренюк.