Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті триває "Тиждень угорських страв"

Боб-гуляш, бограч, папріка та токайське вино. З цими продуктами у більшості туристів асоціюється угорська кухня.

Скуштувати ці та інші страви закарпатці та гості краю зможуть упровдож кількох днів у ресторанних закладах зі значною знижкою. "Тиждень угорських страв" стратував 8 лютого.

У перший день фесту , так званий "Жирний четвер" відвідувачі могли посмакувати угорськиим стравами за півціни, а решту днів за 25%-ою знижкою.

Гастрономічний туризм вже досить давно став одзинкою області, каже органзатор акцїї Шарлотта Чізмар. Підтримує захід і Угорщина. Уповноважений уряду країни-сусідки переконаний, такі заходи популяризують не лише кухню сусідніх країн а і їхню культуру.

Участь у фестивалі зголосилися взяти більше 20 готельно-ресторанних комплексів, винні погреби, корчми, сільські садиби з Ужгородського, Мукачівського Берегівського та Виноградівського районів. Власники закладів кажуть, їхня мета – не отримати прибутки, а популяризувати угорську кухню та знайти нових клієнтів.

Триватиме тиждень угорських страв до 11-го лютого. Більше – у сюжеті «М-студіо».