На Закарпатті триває "Тиждень угорських страв"
Боб-гуляш, бограч, папріка та токайське вино. З цими продуктами у більшості туристів асоціюється угорська кухня.
Скуштувати ці та інші страви закарпатці та гості краю зможуть упровдож кількох днів у ресторанних закладах зі значною знижкою. "Тиждень угорських страв" стратував 8 лютого.
У перший день фесту , так званий "Жирний четвер" відвідувачі могли посмакувати угорськиим стравами за півціни, а решту днів за 25%-ою знижкою.
Гастрономічний туризм вже досить давно став одзинкою області, каже органзатор акцїї Шарлотта Чізмар. Підтримує захід і Угорщина. Уповноважений уряду країни-сусідки переконаний, такі заходи популяризують не лише кухню сусідніх країн а і їхню культуру.
Участь у фестивалі зголосилися взяти більше 20 готельно-ресторанних комплексів, винні погреби, корчми, сільські садиби з Ужгородського, Мукачівського Берегівського та Виноградівського районів. Власники закладів кажуть, їхня мета – не отримати прибутки, а популяризувати угорську кухню та знайти нових клієнтів.
Триватиме тиждень угорських страв до 11-го лютого. Більше – у сюжеті «М-студіо».