Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На «Ужгородській палачінті» урочисто розрізали перший млинець

На «Ужгородській палачінті» урочисто розрізали перший млинець

Відсьогодні у Боздоському парку стартував триденний гастрономічний фестиваль «Ужгорська палачінта».

Із 12:00 на території парку розгорнулися кілька локацій – м′ясної та молочної продукції, бджільництва, виноробів, хендмейду та безпосередньо гастрономічний ряд з головною стравою свята – млинцями, – інформує Ужгородська міська рада.

О 16:00 на головній сцені фестивалю урочисто розрізали і продегустували перший млинець. Рум′яну палачінту на золотій палачінтовці презентували минулорічні переможці гастрономічних змагань – газдині з Руху підтримки закарпатських військових.

«Ми з радістю й цього року беремо участь у фестивалі й дуже націлені на перемогу. Свої найсмачніші млинці тепер презентуємо на локації «БЛІНдаж», куди радо запрошуємо усіх охочих поласувати волонтерськими палачінтами», – зазначила на відкритті свята лідер Руху закарпатських військових Галина Ярцева.

Вже сьогодні закарпатські кухарі пропонували у своїх наметах спробувати млинці з понад трьома десятками начинок на будь-який смак. Окрім того, традиційна фестивальна кухня не обійшлася без шашлику, рульки, ковбас, бограчу, печеної та смаженої картоплі, поливок, домашніх соленостей, соусів, солодощів…

А вже завтра на святі відбудеться довгоочікуваний конкурс на найсмачнішу палачінту 2018 року. Головним же суддею стане переможець телевізійного проекту «МайстерШеф» Володимир Троцький, який спеціально завітав в Ужгород для участі у змаганнях.

Поки перші гості дегустували й смакували, організатори фестивалю вже майстрували зимову Мару, яку спалять в останній день фестивалю 11 лютого.

Джерело: PMG.ua