На фестивалі «Ужгородська палачінта» визначили найсмачніший млинець Закарпаття
Одинадцять команд-учасниць запропонували поважному журі у складі туризмознавця Федора Шандора, кондитера-шоколатьє Валентина Штефаньо та фіналіста телешоу «МастерШеф» Володимира Троцького оцінити свої млинці.
За підсумком фахової дегустації перемогу отримала команда «Гриль Чемпіонс», які запропонували унікальний закарпатський млинець із шовдарем, рулькою, в′яленими помідорами у вершковому соусі, – повідомляє Ужгородська міська рада.
«Дуже переживали, бо хоч і не вперше тут змагаємося, але все одно хвилюємося, адже і суперники сильні, і журі професійне. Запропонували цього року млинець із закарпатською начинкою за власним рецептом. Раді, що сподобалося, і сподіваємося, що й гостям нашої локації смакуватимуть наші страви», – зазначив шеф-кухар команди-переможниці Георгій Михалько.
Зауважимо, що «Гриль Чемпіонс» вже мають золоту палачінтовку 2015 року і нагороду «Приз глядацьких симпатій». Цього ж року головний приз фестивалю змінився й став ще більш солідним і вагомим.
Окрім гастрономічного змагання і повсюдної дегустації фестивальної кухні, на святі виступали творчі колективи Ужгорода, гості брали участь у спортивних змаганнях, а найсміливіші підкорювали стовп із подарунками. Але наймасовішою все ж видалася фотосесія з Володимиром Троцьким. Кілька сотень фото із зірковим гостем біля спеціальної фотозони «Ужгородської палачінти» вже заповнили соціальні мережі.
Свято грає і смакує й досі. Сьогодні з 11.00 всі локації фестивалю чекають на старих друзів і нових гостей, аби ввечері спалити зимову Мару і закликати весну до обласного центру Закарпаття.