Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпаття отримало від Угорщини медичне обладнання для 57 сімейних амбулаторій та ФАПів

Закарпаття отримало від Угорщини медичне обладнання для 57 сімейних амбулаторій та ФАПів

У четвер, 15 лютого, представники угорського уряду передали Закарпатській обласній організації «Червоного Хреста» як гуманітарну допомогу обладнання для 57 сімейних амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів області.

Загальна вартість гуманітарного вантажу – понад 120 тисяч євро (близько 4 мільйонів гривень). У переліку обладнання: сучасні комп’ютери з програмним забезпеченням, тонометри, офтальмоскопи та отоскопи, вимірювачі цукру, холестерину, ваги для немовлят, холодильники для зберігання медпрепаратів, сумки-холодильники для вакцин та інше устаткування.
З угорського боку участь у передачі взяли уповноважений уряду Угорщини Іштван Грежа та керівники двох консульських установ, що працюють в області. Закарпаття представляли Геннадій Москаль та народний депутат Василь Брензович, котрий ініціював цю гуманітарну акцію.

– Забезпечення первинної медичної допомоги в селі є одним із ключових питань медицини області, – зазначив Г.Москаль. – Закарпаття має найбільшу частку сільського населення по Україні. І від того, як оснащене робоче місце сімейного лікаря, залежить своєчасність і якість надання медичної допомоги, здоров’я, а подекуди й життя пацієнтів. Це не перша допомога, яку ми отримуємо від угорського уряду, і за яку висловлюємо щиру вдячність.

– Угорщина була і є добрим сусідом для України, – наголосив Іштван Грежа. – Ми промоніторили ситуацію з амбулаторіями в п’яти районах Закарпаття і відгукнулися на прохання пана Брензовича допомогти оснастити їх для якісної діагностики та лікування закарпатців. Наша країна й надалі підтримуватиме дружні стосунки з Україною і завжди відкрита для співпраці.